Studia na Hulanda

ta kuminsa ku un bon preparashon

Studia na Hulanda » Marie Leito- Cineus

marie2

Opleiding: International Business and Languages

Jaar: 4

Stad: Rotterdam


Don’t give up!
Mijn naam is Marie Leito- Cineus. Ik studeer International Business and Languages en ik ben nu bezig met afstuderen. Ik ben nu al 8 jaar in Nederland. Mijn ervaring als student heb ik ervaar als iets positief. Ik heb mijn zelfstandigheid hier in Nederland in praktijk gebracht. Ik moest voor me zelf zorgen bijvoorbeeld koken, boodschappen doen, mijn huur betalen etc. Wat ik leuk vond als student is dat ik mijn eigen woning had en alleen woonde. Ik hoefde geen rekening te houden met anderen.

Naast leuke dingen waren er ook minder leuke dingen. Ik had heel veel last van heimwee ( af en toe heb ik dat nog steeds). Ik miste mijn ouders, mijn zus en mijn broertje verschrikkelijk. Ik was alleen hier en had geen familie. Ik belde mijn ouders op Curaçao elke dag. Er ging geen dag voorbij dat ik hen niet belde. Op die manier bleef ik in contact met mijn familie op Curaçao en had ik de steun van hen gekregen om door te gaan met mijn doel, namelijk mijn studie.

Tijdens mijn studie waren een paar dingen die mis gingen. Bijvoorbeeld in mijn derde jaar moest ik een buitenlandse studie volgen van 6 maanden. Dus ik ging naar Curaçao voor 1 jaar. Ik wilde mijn buitenlandse studie op de UNA doen en daarna wou ik ook mijn meewerkende stage doen op Curaçao. Ik ging naar Curaçao en ik heb mijn buitenlandse studie gedaan voor 6 maanden. Daarna kreeg ik een stageplaats, maar deze stage heeft maar 1 maand geduurd. Want het bedrijf waar ik stage liep, kreeg financiële problemen en ik moest met mijn stage stoppen. Door dit probleem heb ik 6 maanden verloren van mijn studie. Pas toen ik terug kwam in Nederland, heb ik een stageplaats gevonden; en dat was ook weer na 6 maanden. Uiteindelijk heb ik mijn stage met een 7 afgerond. Door deze stage heb ik ervaring opgedaan in evenementen organiseren en nu heb ik mijn eigen evenementen bureau. Dit is in het kort hoe ik mijn studie had ervaren.

Wat ik de studenten wil meegeven is, dat als student in Nederland moet je goed oppassen met bijvoorbeeld (mobiele)abonnementen die heel “goed” lijken. Zo kan je in financiële problemen komen zonder dat het nodig is. Als je nieuw bent in Nederland, ga niet in je 1e jaar abonnementen nemen. Ga goed informeren voordat je iets ondertekent.

Tevens wil ik de toekomstige studenten nog adviseren om, weet wat je doel is en ga voor je doel totdat je deze bereikt hebt.


ShareShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

Bo tin pregunta?

Pa kualke pregunta tokante estudio òf preparashon pa bai biba na Hulanda, tuma kontakto ku nos libremente.

Tuma kontakto ku SnH
Studia na Hulanda

Studia na Hulanda